Kristus Konungens katolska församling

View Original

Ledig tjänst

Pastoralassistent i Kristus Konungens församling

Motiveras du av att hjälpa andra och vill arbeta i en roll där ingen dag är den andra lik?

Är du är intresserad av mötet mellan människor med olika bakgrund och erfarenheter?

Nu söker vi en pastoralassistent och vi hoppas att vi väckt ditt intresse. Kristus Konungens församling är den största katolska församlingen i Göteborg, belägen mitt i centrala Göteborg med Trädgårdsföreningen som närmaste granne. I Kristus konungens kyrka firas flest katolska gudstjänster i hela landet varje helg. Här arbetar ett tio-tal präster och många frivilliga i en växande gemenskap med allt fler volontärer, barn i undervisning och både ungdomar och äldre som är aktiva.

Vad innebär rollen som pastoralassistent hos oss?

Tjänsten är bred och omväxlande. Fokus kommer att ligga på att avlasta prästerna och de frivilliga som arbetar pastoralt i församlingen med administrativa uppgifter samt ha ansvaret för församlingens hemsida och sociala medier.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Arbeta med församlingens hemsida och sociala media.

• Ansvara för församlingsbladet som utkommer tre gånger per år

• Planering och koordinering av läger, undervisning, utflykter och församlingskvällar i samarbete med studieförbundet Bilda.

• Ledare på olika aktiviteter i församlingen som ungdomsträffar, undervisning och vallfärder.

• Arbete i sakristian. Förberedelse och efterarbete i samband med mässfirandet.

• Systematiskt barnskyddsarbete i enligt med stiftets riktlinjer, t.ex. upprätta kontrakt med frivilliga i församlingen.

• Ansvara för inköp av fika och måltider inför olika aktiviteter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som trivs i en roll med många kontaktytor och som vill vara en del av arbetslaget i Kristus konungens församling som leds av kyrkoherde, fader Pär-Anders Feltenheim. Församlingen behöver en person som kan arbeta på helger och andra oregelbundna arbetstider, då vissa aktiviteter är förlagda då.

Som person är du strukturerad, flexibel och van att hantera olika arbetsuppgifter. Du är naturligt hjälpsam och stöttande. Du är kommunikativ, prestigelös och tar gärna egna initiativ för att driva ditt arbete framåt. Du hanterar Officepaketet och har ett intresse av att lära dig nya system. Det är meriterande om du har arbetat med liknande arbetsuppgifter tidigare och har B körkort. Goda kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift är en förutsättning för att lyckas i denna roll. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid personlig lämplighet. Det är viktigt att du har integritet och delar katolska kyrkans tro och värderingar. Det är obligatoriskt att genomgå kurs i stiftets övergreppsprevention. I och med att det är en deltidsanställning, går det bra att kombinera tjänsten med studier eller med ett aktivt pensionärsliv.

Vi erbjuder:

Vi erbjuder dig en viktig roll, i en mångkulturell miljö där mötet med människan är i centrum. Vårt bemötande bygger på professionalitet, respekt och omtanke. Möjligheter till fortbildning och kompetensutveckling inom ramen för de samarbeten som vi har med studieförbundet Bilda och de olika pastorala organen i Stockholms katolska stift.

Vi beräknar att tjänsten kommer att vara på minst 50%, och kan öka vid behov. De sex första månaderna är en provanställning.

Sista ansökningsdagen är 2024-06-10 och du skickar in din ansökan direkt till kyrkoherden.

Har du frågor eller funderingar hör gärna av dig till:

Fader Pär-Anders Feltenheim, kyrkoherde i Kristus konungens församling

E-post pa.feltenheim@katolskakyrkan.se

Telefon 0734246016

Intervjuer med lämpliga sökanden görs av kyrkoherden tillsammans med Emily Andersson, (ekonomirådet) och Susanne Areschoug (pastoralrådet). Beslut om slutlig anställning fattas av ekonomirådet. Eftersom vi arbetar med löpande urval och intervjuer, så rekommenderar vi dig att inte vänta med att söka tjänsten!

Varmt välkommen med din ansökan!